Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Mέτρηση ακτινοβολίας on line!

Αμεση πληροφόρηση με ένα κλικ για τις τιμές της εκπεμπόμενης ακτινοβολίας από διάφορες πηγές, όπως κεραίες κινητής τηλεφωνίας, ραδιοφωνικών ή τηλεοπτικών σταθμών και ραντάρ, παρέχει στη Θεσσαλονίκη, το Εργαστήριο Ραδιοεπικοινωνιών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.
Οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να μπαίνουν στην ιστοσελίδα http://www.hermes-program.gr/ και πληκτρολογώντας τη διεύθυνση που τους ενδιαφέρει, θα παίρνουν πληροφορίες για τις τιμές της εκπεμπόμενης ακτινοβολίες στη συγκεκριμένη περιοχή.!
Όσοι δεν είναι εξοικειωμένοι με το Διαδίκτυο μάλιστα μπορούν να ενημερώνονται στέλνοντας γραπτό μήνυμα από το κινητό τους τηλέφωνο στον αριθμό 1325, ενώ στόχος του εργαστηρίου είναι να δημιουργηθεί επιπλέον μια τηλεφωνική γραμμή. Τις μετρήσεις κάνει ο κινητός σταθμός Ερμής (Ηermes Μobile).Πρόκειται για ένα ειδικά εξοπλισμένο αυτοκίνητο που θα κινείται αρχικά στην πόλη της Θεσσαλονίκης και θα πραγματοποιεί μετρήσεις ανά δέκα μέτρα, ενώ με ένα δέκτη GΡS θα εντοπίζεται το στίγμα του μετρητή, καθώς το όχημα κινείται. Τα δεδομένα θα αποτυπώνονται σε ψηφιακό χάρτη της πόλης και θα απεικονίζονται με χρωματική κλίμακα..
Blog Widget by LinkWithin

1 σχόλιο: