Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Επιλογή κατασκήνωσης για παιδιά


Μια ματιά στα site των κατασκηνώσεων , στα φυλλάδια τα οποία μπορείτε να προμηθευτείτε από το ασφαλιστικό σας ταμείο εάν είναι συμβεβλημένο με κάποιες από αυτές, και φυσικά να επισκεφτείτε μερικές από αυτές. Ενημερωμένος δικτυακός τόπος για κατασκηνώσεις είναι και αυτός της Πανελλήνιας Ένωσης Λειτουργών Κατασκηνώσεων όπου συνεχώς ενημερώνεται με τα μέλη του και
μπορείτε ακόμη και τηλεφωνικώς μπορούν να σας παρέχουν πλήρη ενημέρωση (www.pelk.gr).
  • Ενημερωθείτε για τα στελέχη. Σημαντικό είναι να έχουν εμπειρία και να μην είναι οι ίδιοι παιδιά που προσέχουν παιδιά (κάτι που δυστυχώς πολλές φορές συμβαίνει).
  • Σκεφτείτε με τα δικά σας κριτήρια και τις ανάγκες του παιδιού. Θέλετε να κάνει πολλά σπορ; Να κοιμάται σε σκηνή ή σε σπιτάκι; Οι εγκαταστάσεις σας αρέσουν; Μην μείνετε βέβαια μόνο σε αυτό. Δεν ψάχνετε ένα «ξενοδοχείο πολυτελείας», αλλά κατασκήνωση.
  • Μιλήστε με τους ιδιοκτήτες και το προσωπικό. Δείτε φωτογραφίες από δραστηριότητες με παιδιά από άλλα καλοκαίρια. Διαβάστε το ημερήσιο πρόγραμμα και ρωτήστε για τις έξτρα εκδηλώσεις.
  • Πληροφορηθείτε για το πρόγραμμα διατροφής. Συνήθως είναι προσαρμοσμένο για παιδικές συνήθειες, αλλά εάν το δικό σας παιδί έχει κάποιο πρόβλημα υγείας, ή δεν τρώει κάτι συγκεκριμένο, ρωτήστε εάν μπορεί να γίνει μια μικρή αλλαγή.
  • Δείτε εάν υπάρχει καντίνα στον χώρο της κατασκήνωσης, πότε αυτή λειτουργεί, τι διαθέτει και εάν χρειάζεται να αφήσετε στο παιδί χαρτζιλίκι ή να πληρώνετε εσείς μια και καλή στο επισκεπτήριο.
  • Το κολύμπι είναι κάτι για το οποίο καλό είναι να είστε ενήμεροι. Σε πισίνα ή σε θάλασσα, καθημερινά ή όχι, μέτρα ασφάλειας.
  • Πάρετε πληροφορίες από φίλους ή γνωστούς που τα παιδιά τους υπήρξαν κατασκηνωτές. Ακούστε τα θετικά και δείτε εάν τα αρνητικά έχουν να κάνουν με προσωπικές τους προσδοκίες ή υπήρχαν όντως προβλήματα ουσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου