Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Συνεχίζουν οι "Αγανακτισμένοι" - Αντιδρά ο εμπορικός κόσμος της Μαδρίτης

Προβλήματα προκαλούν οι «Αγανακτισμένοι» της Puerta del Sol στον εμπορικό κόσμο της πόλης, καθώς η κίνηση στην αγορά έχει πέσει και όπως εκτιμά το Εμπορικό Επιμελητήριο της πόλης, οι απώλειες του τζίρου φθάνουν έως και το 80%.

Οι «Αγανακτισμένοι» σεβόμενοι τα δίκαια αιτήματα των εμπόρων και των ιδιοκτητών μικρομεσαίων επιχειρήσεων, δεσμεύθηκαν ότι θα διαδηλώνουν σε περίμετρο πέντε μέτρων μακριά από τις εισόδους των επιχειρήσεων, ενώ στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, ομάδες διαδηλωτών καθάρισαν τα γκράφιτι και τα συνθήματα που οι ίδιοι είχαν χαράξει στις προσόψεις των καταστημάτων.


Όπως χαρακτηριστικά είπε ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Μαδρίτης, Arturo Fernandez, «ο εμπορικός κόσμος σέβεται την ελεύθερη και την υπεύθυνη άσκηση των δικαιωμάτων και την ελευθερία του λόγου, αλλά είναι επείγουσα ανάγκη να επιλυθεί η κατάσταση, που επηρεάζει... καταστροφικά την τουριστική εικόνα τόσο της περιοχής της Puerta del Sol όσο και της πόλης».

Σε σύσκεψη που έκαναν οι επικεφαλής του κινήματος, συζήτησαν τα προβλήματα που τους εξέθεσαν οι έμποροι της πόλης, αλλά και τις επόμενες οργανωτικές κινήσεις τους. Έτσι, αποφάσισαν να καθαρίσουν τις προσόψεις των καταστημάτων που οι ίδιοι γέμισαν συνθήματα, να κρατήσουν απόσταση ασφαλείας από τις εισόδους των επιχειρήσεων, ώστε να μην παρεμποδίζεται η πρόσβαση του αγοραστικού κοινού στα καταστήματα, να μην ακούγονται συνθήματα ή μουσική από τις 12 τα μεσάνυχτα έως και τις 6 το πρωί, ενώ από την Κυριακή έως και αύριο Πέμπτη θα διανέμονται κουβέρτες στους «κατασκηνωτές» στις 12 τα μεσάνυχτα, ενώ στο τέλος της εβδομάδας οι κουβέρτες θα διανεμηθούν στις 2 τα ξημερώματα. Κάθε μέρα οι κουβέρτες θα συλλέγονται στις 9 το πρωί, οπότε θα ξεκινούν και οι φωνές διαμαρτυρίας.

Το Κίνημα έχει ήδη συγκεντρώσει 200.000 υπογραφές στήριξης. Ο εκπρόσωπός τους ανέφερε: «Εμείς οι υπογράφοντες τη στήριξη αυτής της πρωτοβουλίας, διακηρύσσουμε τόσο την ανάγκη σεβασμού των δικαιωμάτων μας αλλά και εκθέτουμε τις αδυναμίες αυτού του συστήματος». Επίσης, κατέστησε σαφές ότι οι Αγανακτισμένοι δεν εκπροσωπούν κανένα κόμμα ή Ένωση, παρά μόνο εξετάζουν «ένα κάλεσμα για αλλαγή».

ΠΗΓΗ: EL PAIS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου