Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Παιδικές κατασκηνώσεις


Οι υποχρεώσεις των γονέων συνεχίζουν μέχρι να έρθει η πολυπόθητη άδεια διακοπών, αλλά για τα παιδιά ώρα για...ξεφάντωμα!
Έναν καλό προορισμό για παιδική ξεγνοιασιά, αποτελούν και οι κατασκηνώσεις που στην χώρα μας πια είναι αρκετές και για όλα τα γούστα.

Σε όλη την Ελλάδα, λειτουργούν Παιδικές Κατασκηνώσεις για όλα τα βαλάντια και για όλες τις απαιτήσεις. Και κρατικές (Υπουργείου Παιδείας– Υπουργείου Υγείας & Πρόνοιας – Δήμων) με δωρεάν 20ήμερη περίπου κατασκηνωτική περίοδο και ιδιωτικές (οι περισσότερες από αυτές είναι συμβεβλημένες με ασφαλιστικά ταμεία).
Κατασκηνώσεις αθλητικού χαρακτήρα, άλλες με επίκεντρο την φύση και τις δραστηριότητες γύρω από αυτή, μεγάλες ή μικρές, κοντά σε βουνό ή θάλασσα, αλλά όλες κινούνται γύρω από κοινούς άξονες. Το να νιώσουν έστω και για λίγες μέρες τα παιδιά αυτόνομα και ανεξάρτητα, χωρίς την προστασία των γονιών που πολλές φορές είναι και υπερβολική. Η κατασκήνωση προσφέρει χαρά, όμορφες στιγμές και εμπειρίες, αλλά και θέτει στα παιδιά όρια, υποχρεώσεις και… στερήσεις! Τα παιδιά κοινωνικοποιούνται, εντάσσονται σε ομάδες, συμμετέχουν, διασκεδάζουν, εξερευνούν, κάνουν νέες φιλίες και μαθαίνουν τις δυνατότητες τους, σε ένα περιβάλλον εκτός σχολείου. Σε άλλες συνθήκες, κοντά στην φύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου