Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Εκδηλώσεις μνήμης για τη γενοκτονία των Ποντίων.

Με συγκεντρώσεις σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα κορυφώνονται στην Πέμπτη 19 Μαΐου οι εκδηλώσεις μνήμης με αφορμή την επέτειο της γενοκτονίας των Ποντίων.
Τη μνήμη των θυμάτων του ποντιακού ελληνισμού θα τιμήσει στη Θεσσαλονίκη η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας (ΠΟΕ), ενώ η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων (ΠΟΠΣ) θα παραστεί στο τρισάγιο που θα τελέσει την Πέμπτη ο μητροπολίτης Άνθιμος στις 11 το πρωί στην πλατεία Αγίας Σοφίας, παρουσία και του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρη.

Στη διάρκεια χθεσινής συνέντευξης τύπου το προεδρείο της ΠΟΕ ανακοίνωσε ότι προγραμματίζεται η κεντρική συγκέντρωσή της στις επτά και μισή το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη στον χώρο της πλατείας Αγίας Σοφίας και πορεία προς το τουρκικό προξενείο. Μία ώρα νωρίτερα, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην Αθήνα στο Σύνταγμα, από τα τοπικά ποντιακά σωματεία. Ομιλητές στη συγκέντρωση της ΠΟΕ στη Θεσσαλονίκη θα είναι ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης και ο ελληνοαμερικανός πολιτικός Λεωνίδας Ραπτάκης και στην Αθήνα ο βουλευτής του σουηδικού κοινοβουλίου Νίκος Παπαδόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου