Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Τι θα φάμε σήμερα

Fajita με κοτόπουλο ή μοσχάρι (και ρύζι)
(4 μερίδες)

Τι θα χρειαστείτε:
8 έτοιμες πίτες Fajitas (πωλούνται στα super market μόνες τους ή σε πακέτο με άλλα υλικά για fajita) – εναλλακτικά μπορείτε να πάρετε τσιπς τορτίγιας και αντί να τυλίξετε το μείγμα να τα ανακατέψετε με αυτό (όπως στην φωτογραφία)
½ κιλό μοσχαρίσια φιλετάκια ή φιλετάκια κοτόπουλου (ψιλοκομμένα) – τα οποία θα έχετε ήδη ξεπαγώσει από το βράδυ.
1 μεγάλο κρεμμύδι (κομμένο σε λωρίδες) και 1 μικρό φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1 πράσινη, 1 κόκκινη και 1 πορτοκαλί πιπεριά (κομμένες σε λωρίδες)
2 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές του γλυκού τσίλι σε σκόνη
1 κουταλιά του γλυκού ρίγανη
Λίγο φρέσκο κόλιανδρο
2 μεγάλες ντομάτες πολύ ψιλοκομμένες
Λίγο αλάτι και πιπέρι
Ένα βαζάκι sour cream
Ένα βαζάκι έτοιμη guacamole
Ελαιόλαδο
1 φακελάκι κίτρινο ρύζι που βράζει γρήγορα

Τι θα κάνετε:
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και στην πιο δυνατή φωτιά θα τσιγαρίσετε με το σκόρδο το κρέας (ή το κοτόπουλο) και όταν ασπρίσει θα προσθέσετε τις κομμένες πιπεριές και το κρεμμύδι. Όταν αρχίσουν να μαραίνονται θα ρίξετε από πάνω το αλάτι, το πιπέρι, την ρίγανη και το τσίλι σε σκόνη και θα συνεχίσετε το τσιγάρισμα (θα σας πάρει συνολικά 15 λεπτά). Όταν θα είναι έτοιμα τοποθετήστε τα σε ένα μεγάλο πιάτο. Ταυτόχρονα βάλτε το ρύζι να βράζει (σε 10 λεπτά πρέπει να έχει ήδη ετοιμαστεί). Σε ένα μπολ ανακατέψτε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, το φρέσκο κρεμμυδάκι και τον φρέσκο κόλιανδρο, προσθέτοντας λίγο αλάτι. Σε ένα άλλο μπολ τοποθετήστε την sour cream και σε ένα τρίτο την σάλτσα guacamole. Τυλίξτε στις fajitas το κρέας με τα λαχανικά, προσθέστε όση ντομάτα, sour cream ή guacamole σος θέλετε και, μαζί με το ρύζι σε ένα άλλο μπολ, το μεξικάνικου τύπου γεύμα σας είναι έτοιμο!
Tip: Για ακόμα πλουσιότερη γεύση προσθέστε μέσα στην ζεστή fajita τριμμένο τυρί τσένταρ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου